www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

ADALET YERİNDE VE ZAMANINDA TESİS EDİLMELİ”

 ADALET YERİNDE VE ZAMANINDA TESİS EDİLMELİ”

AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, adli yıl açılışı nedeni ile İnegöl Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Özel'i ziyaret etti. Ziyarette konuşan Şahin, ülkedeki refah ve huzurun artması için, adaletin yerinde ve zamanında tesis edilmesi gerektiğini söyl

 Hafta başında sona eren adli tatilin ardından Adliyelerde mesai yeniden başladı. AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, dün AK Parti İlçe Başkanı Bülent Temelli, Kadın Kolları Başkanı Tülay Amuk, Gençlik Kolları Başkanı Sezai İleri ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte İnegöl Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Özel’i makamında ziyaret etti.

 

“Huzur ve refahın artması adaletten geçiyor”

Kalabalık bir heyetle yapılan ziyarette Başsavcı Özel nezdinde tüm adliye çalışanlarının yeni adli yılını kutlayan Milletvekili Hüseyin Şahin, “Adalet yerinde ve zamanında tesis edilirse, ülkedeki refah, mutluluk ve huzur artar. Bizler sizlere çok güveniyoruz Türk milleti olarak. Dolayısıyla ülkemizin refahının, huzurunun, mutluluğunun artması adaletten geçiyor. Çünkü adalet mülkün temelidir” dedi.

 

“Devletimiz çok büyük”

İnegöl Adalet Sarayı’nda 1 Savcı ve 2 Hakimin daha göreve başlayacağını da kaydeden Milletvekili Şahin, “Sizlerin de büyük gayretleri ve siyasi iradenin de kararlılığıyla Ağır Ceza Mahkemesini İnegöl’de tesis ettirmiş bulunduk. Ağır Ceza Mahkemesinin bir yerde bulunuyor olması demek, oranın yarı il statüsüne kavuşuyor olması demek. Denetimli Serbestlik bürosu da buna bağlı olarak kurulacak. İnşallah gelecekte daha spesifik, insanları yormayan kararlar verecek bir adalet mekanizması işler diyoruz. İnsanların birbirini üzmediği, daha çok refah ve mutluluğu arttıracak kararlar verilir. Çünkü dünyamız zor bir dönemden geçiyor. Ülkemizin de bu süreçten etkilenmemesi için başta Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız, hükümetimiz, muhalefetiyle, tüm kadrolarıyla ülkemizin sağ salim bu kaotik durumda çıkması için uğraşıyor. Biz başaracak güçteyiz, millet olarak bu azim ve kararlılıkta hep birlikte el ele vererek bu sıkıntılı dönemleri de atlatacağız. Çünkü biz bir şeye inanıyoruz, Türkiye Cumhuriyeti Devleti büyük bir devlettir. Hakikaten devletimiz çok büyük. Bunu biz yaşadıkça, gün geçtikçe daha çok göreceğiz” diye konuştu.

Şahin, yeni adli yılın ekip teşkilatı ve İnegöl halkı adına hayırlı olmasını temenni ettiklerini de sözlerine ekledi.

“İnegöl’ün sadece adı ilçe”

İnegöl Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Özel, İnegöl’ün kurtuluşunun kutlandığı bir günde böyle anlamlı bir ziyaretin yapılmasından mutluluk duyduklarını ifade ederek, adli olarak iş yoğunluğumuzun ve beklentilerin yüksek olduğunun farkındayız. İnegöl her ne kadar ilçe ise de nüfusu, ticaret hacmi ve adli yoğunluğu değerlendirildiğinde bir ilçenin çok ilerisinde. Sadece adı ilçe olan bir yerleşim yeri olduğunun doğru olduğunu düşünüyoruz. Buna uygun bir fiziki yapı da gerçekleştirildi. Fiziki yapı doğrultusunda İnegöl’ün gerekli kadro tahsisi ve ataması da yapıldı. Şuan itibariyle 14 haklim ve 13 Cumhuriyet Savcısı arkadaşımız İnegöl’de hizmet vermekte. Buna bağlı olarak İznik ve Yenişehir ilçesi de bize bağlandı adli olarak. Denetimli serbestlik şube müdürlüğü de kuruldu, bunun atamasının yapılmasını bekliyoruz” dedi.

 

YENİŞEHİR CEZAEVİ DE İNEGÖL’E BAĞLANDI

Yenişehir ceza evinin de idari yönden İnegöl Cumhuriyet Başsavcılığı’na bağlantısının gerçekleştiğini belirten Özel, “Fakat cezaevi yapımı henüz bitmediği için fiili olarak başlamadı. Bu anlamda İnegöl’ün yetki alanı da biraz daha genişledi. Biz de İnegöl halkına hak etmiş olduğu layık olan adli hizmeti üretmek ve bunu dağıtmak için çalışıyoruz” dedi.

 

Ziyarette Milletvekili Şahin, AK Parti İlçe Başkanı Bülent Temelli, Kadın Kolları Başkanı Tülay Amuk ve Gençlik Kolları Başkanı Sezai İleri hep birlikte Başsavcı Özel’e çiçek takdiminde bulundu.



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,50% 0,29
  • EURO

    34,79% 0,33
  • GRAM ALTIN

    2443,62% 0,22
  • Ç. ALTIN

    3980,20% 0,00